Binnen mijn blogs wil ik jullie ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen betreft Praatjes met Pootjes. De laatste tijd zijn er een hoop ontwikkelingen geweest, waarover ik jullie dan ook graag wil informeren! Zo heb ik mijzelf bijvoorbeeld ingeschreven voor twee opleidingen. Heb ik mijn opleiding MWD behaald en zijn er onderzoeken gaande met betrekking tot dieren in therapievormen en zo kunnen we nog wel even doorgaan! Hieronder zal ik jullie hier meer over vertellen.
Tekst: Tessa Feer

Laten we eerst beginnen met het goede nieuws dat ik mijn diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heb behaald. Dit is namelijk de eerste mijlpaal voor het starten van een eigen bedrijfje. Binnen deze opleiding heb ik het uitstroomprofiel jeugdzorgwerker gevolgd, wat maakt dat ik naast mijn diploma, tevens SKJ geregistreerd ben. Een SKJ registratie waarborgt de kwaliteit van hulp aan kinderen en jongeren bij complexe en risicovolle handelingen. Met dit diploma ben ik bevoegd om aan de slag te gaan met psychosociale problematiek. Echter kan ik mij met alleen dit diploma helaas niet inschrijven bij een beroepsvereniging.

Aangezien ik de kwaliteit die ik kan bieden tegenover mijn cliënten erg van belang acht, wil ik mij zeker inschrijven bij beroepsverenigingen. Niet alleen zodat mijn therapieën uiteindelijk vergoed kunnen worden door de zorgverzekering, maar ook zodat er bijvoorbeeld een klachtenregeling is voor mijn cliënten en ik als professional op de juiste wijze mijn kwaliteit kan aantonen. Aangezien ik gebruik wil maken van het “middel” de therapiehond tijdens mijn therapieën, zal ik mij in gaan schrijven binnen de alternatieve geneeskunde. Aangezien de inzet van een therapiehond (helaas) nog niet erkend wordt door zorgverzekeringen binnen de reguliere therapievormen. Om een alternatieve geneeskundige  grondslag mee te krijgen voor het starten van mijn eigen bedrijf, heb ik mijzelf ingeschreven voor de opleiding Kindercoach bij Civas. Dit zal een HBO thuisstudie betreffen waarbij ik dieper inga op de ontwikkelingen van kinderen en de juiste hulpverlening kan bieden aan kinderen.

Tevens heb ik mij ingeschreven voor de opleiding Begeleider therapie met honden bij Pets4Care. Dit omdat ik Djen wil laten certificeren als erkende therapiehond en omdat wij op deze wijze samen een opleiding krijgen tot het vormen van een goed team. Binnen deze opleiding leer ik mijn hond op de juiste wijze in te zetten en leert Djen de grepen van het vak kennen. Pets4Care is al geruime tijd bezig met de inzet van dieren in begeleidingstrajecten aan kwetsbare kinderen en jongeren. Tevens streven zij naar de professionalisering van het vakgebied door middel van het meewerken aan wetenschappelijk onderzoek en het delen en verspreiden van kennis. In samenwerking met de Open Universiteit (OU) zijn zij goed op weg om de werking van dieren binnen de zorg- en hulpverlening wetenschappelijk te onderbouwen. Er is al een positieve uitkomst van een onderzoek binnen! Er is namelijk aangetoond dat de aanwezigheid van een autismegeleidehond in gezinnen met een jong kind met autisme, positieve effecten heeft. Dit leidt namelijk tot minder stress bij de ouders en een verbetering in het gedrag van het kind. Ik ben natuurlijk erg blij met alle positieve resultaten betreffende de inzet van honden binnen dit werkveld. Op onze Twitter en Facebookpagina zal ik deze ontwikkelingen dan ook zoveel mogelijk delen.

Tot slot ben ik bezig met het schrijven van een kinderboekje. Een Shiba (Djen’s ras) zal hierin, samen met een meisje, de hoofdrol spelen in het boekje. Ik ga niet teveel verklappen, maar het gaat erop neerkomen dat het hondje ervoor gaat zorgen dat het meisje uit haar schulp kruipt en tot bloei komt. Met dit boekje wil ik de kracht van een hond en de moeilijkheden waarmee kinderen te maken kunnen krijgen laten zien.

Zoals jullie hebben kunnen lezen zijn er een hoop ontwikkelingen omtrent de opzet van Praatjes met Pootjes. Ik zal jullie zeker op de hoogte houden van de voortgang van deze ontwikkelingen. Dit doe ik binnen mijn blogs, maar ook op onze Twitter en Facebookpagina.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.