foto 1

Missie
Praatjes met Pootjes biedt coaching en begeleiding aan voor jeugdigen van 4 tot en met 23 jaar met een hulpvraag. Tevens worden er diverse trainingen en workshops aangeboden voor jeugdigen, professionals en opvoeders. In dit aanbod wordt gebruik gemaakt van een therapiehond, waardoor onze coaching en begeleiding een laagdrempelige en veilige manier is om te oefenen met vaardigheden.
Praatjes met Pootjes hecht veel waarde aan de betekenis die mens en hond voor elkaar kunnen hebben. Daarom begeleiden en coachen wij ook hondeneigenaren met hun eigen hond, om hen (weer) te laten genieten van elkaars aanwezigheid.

Het creëren van een vertrouwde en veilige omgeving, waarin alles mag en niets moet, vinden wij binnen al onze begeleidingswijzen van zeer groot belang. De klant is bij ons altijd degene die bepaald. Als klant heb jij de touwtjes in handen als het om jouw eigen hulpvraag gaat. Alles is bij ons bespreekbaar en er zal altijd maatwerk geleverd worden. Open en eerlijke communicatie staat daarom bij ons hoog in het vaandel.
Tot slot vinden wij het van belang om kwaliteit te waarborgen met o.a. onze SKJ registratie en behaalde diploma’s.

Visie
Het doel van Praatjes met Pootjes is om hulpverlening laagdrempelig en prettig te maken. Door ons unieke aanbod kan er meer maatwerk geleverd worden en hoeft een hulpverleningstraject niet als “zwaar” ervaren te worden.
Praatjes met Pootjes wil laten zien dat mensen veel uit het contact met een hond kunnen halen. Wij werken dan ook mee aan alle mogelijke onderzoeken om de meerwaarde van de hond in de begeleiding van een hulpvraag, voor iedereen kenbaar en inzichtelijk te maken.

Samenwerking
Maatschappelijk werker

Het team – Kindercoach Tessa

Ik, Tessa Feer, heb de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond. Hiervoor heb ik het uitstroomprofiel Jeugdzorg gevolgd en ben ik SKJ geregistreerd, waardoor ik bevoegd ben om met jeugdige risicogroepen te werken. Altijd al heb ik interesse gehad in het begeleiden van de jeugd. Zo heb ik gewerkt op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en ben ik werkzaam geweest als dagbegeleidster, maatje en Leerplichtambtenaar. Daarnaast heb ik al mijn hele leven een sterke affiniteit met honden. Ik heb op hondenscholen gewerkt en onderzoeken gedaan omtrent hondengedrag. Toen ik hulpverleningswereld in ging, vond ik dan ook niets mooier dan deze twee interesses te bundelen en hiermee mijn doelgroep op een unieke wijze te begeleiden en te coachen.

Het team – Therapiehond Djen

Djen is een Shiba, een vrij zeldzaam hondenras. De Shiba is eigenwijs van aard, hoog intelligent en een echte gevoelshond. Djen zal dan ook naar je luisteren als je stevig in je schoenen staat, geduld hebt en daadkrachtig overkomt. Een uitstekende tool om in te zetten binnen coaching en begeleiding! Djen bezit een groot aanpassingsvermogen, wat maakt dat ik haar praktisch voor alle hulpvragen in kan zetten. Naast dit, kan ik door haar gevoeligheid precies aan haar aflezen hoe de jeugdige zich voelt. Dit koppel ik terug, zodat de jeugdige meer inzicht krijgt in zijn of haar eigen emoties en gevoelens. Bewustwording is immers de eerste stap naar zelfontwikkeling.

Djen is van pup af aan opgeleid als therapiehond en heeft tevens samen met mij de opleiding Dog Assisted Interventions bij Pets4Care afgerond.

IMG_0888

Praatjes en Pootjes is aangesloten bij het Kwaliteitsregister Jeugd.