Workshops

Praatjes met Pootjes organiseert eens in de zoveel tijd een workshop omtrent diverse onderwerpen. Op deze pagina is te vinden wanneer en waar er een workshop ingepland staat. Staat er geen workshop ingepland en wil je er toch graag één op korte termijn beleven? Meld je dan aan als groep, krijg 10% korting en plan samen met ons een workshop in wanneer het jullie uitkomt! Voor de “Praatjes met Pootjes Proeverij” is het tevens mogelijk om je als individu aan te melden. Jij wordt dan een half uur gecoacht in onze praktijkruimte, om even te kunnen “proeven” van onze manier van werken.

Soms wordt de therapiehond bij de workshops ingezet en er worden coachings- en begeleidingstechnieken toegepast. De workshops zijn voor iedereen geschikt, van professional tot ouder en van kind tot volwassene. Het is mogelijk om jezelf alvast aan te melden voor een workshop die nog niet is ingepland. Je wordt dan door ons op de hoogte gehouden wanneer deze workshop ingepland gaat worden.

Workshop therapiehond

De eerstvolgende workshop is gepland:

Wat:
Waar: 
Wanneer:
Hoe laat:
Kosten:

Coachend (voor)lezen

In deze workshop leer jij als jeugdprofessional aandacht te besteden aan diverse ontwikkelingsgebieden bij kinderen, door middel van (voor)lezen. Tijdens het (voor)lezen kan er naast het werken aan leesbevordering en leesplezier, namelijk ook gewerkt worden aan een hoop andere ontwikkelingsgebieden. Lezen is een bijzonder laagdrempelige wijze om onderwerpen zoals emoties, pesten, rouw, etc. met kinderen bespreekbaar te maken.
De workshop wordt aangeboden door Tessa Feer van Praatjes met Pootjes, Maatschappelijk Werker en SKJ Jeugdcoach en door Gerrie Pols van Wijze Wolf, docent (speciaal) onderwijs en docent Nederlands.

De workshop duurt 6 uur en kost € 115,-  inclusief BTW per persoon. Koffie, thee en een uitgebreide lunch inbegrepen.

Coachend voorlezen
Workshop Doetinchem

Praatjes vullen geen gaatjes

Vind je het moeilijk om jouw eigen grenzen te voelen en aan te geven? Zou jij hier graag handvatten voor krijgen? Dan is deze workshop wellicht wat voor jou!

Praatjes vullen geen gaatjes, het spreekwoord zegt het al. Bij het aangeven van grenzen is het van belang dat jouw houding, lichaamstaal en stemgebruik in lijn zijn met wat je wilt overbrengen. In deze workshop wordt hier door spel- en motivatietechnieken mee geoefend. De therapiehond is hiervoor een uitstekende tool om op een veilige wijze te oefenen met het aanleren van deze vaardigheden.

De workshop duurt circa 1,5 uur en kost € 80,- per persoon.

De weerbare workshop

Wil jij graag leren om je niet meer zoveel van een ander aan te trekken? Wil jij je graag zeker voelen in het contact met anderen? Deze workshop is erop gericht om jouw weerbaarheid te vergroten.

Hier wordt aandacht besteed aan wie jij bent, hoe je over wilt komen en hoe je ervoor zorgt dat jij je zekerder kan gaan voelen in sociaal contact. Op een veilige en laagdrempelige manier kan je in deze workshop bezig gaan met het vergroten van jouw weerbaarheid. Hierdoor verkrijg je zelfinzichten en handvatten om op verder te borduren.

De workshop duurt circa 1,5 uur en kost € 80,- per persoon.

DSC_0886
IMG_0187

Oriënteren op je opvoeding

Iedereen heeft weleens met (her)opvoeding te maken. Dit kan bijvoorbeeld om de opvoeding van kinderen en/of huisdieren gaan, maar ook om cliënten en/of klanten. Alles wat met het aanleren van normen en waarden te maken heeft, staat in verband met opvoeding. Om dit op een adequate wijze te doen, zonder dat het teveel energie van jezelf vergt, is enige oefening nodig. In deze workshop wordt aandacht besteed aan jouw manier van opvoeden en krijg je handvatten mee om jezelf in je kracht te zetten tijdens de opvoeding. In deze workshop leer je loslaten, grenzen stellen en aan jezelf te denken.

De workshop duurt circa 2 uur en kost € 90,- per persoon.

De Praatjes met Pootjes Proeverij

In deze workshop laten wij jou “proeven” van onze manier van werken. Jij stuurt van tevoren jouw hulpvraag in ongeveer twee zinnen naar ons toe. In de workshop wordt 15 minuten individuele aandacht aan jou besteed,
zodat jij middels onze werkwijze handvatten krijgt om met jouw hulpvraag aan de slag te gaan. Tevens worden er tijdens deze workshop groepsactiviteiten georganiseerd en is het van belang dat iedereen openstaat om ook van elkaar te leren, te evalueren en elkaar en jezelf feedback te geven.

De workshop duurt circa 2 uur en kost € 90,- per persoon.

Doetinchem en omgeving

De workshop bij Tessa met haar hond Djen heb ik als een leuke en leerzame dag ervaren. Door de fijne begeleiding van Tessa heb ik op een laagdrempelige en creatieve manier geoefend met mijn hulpvraag. Tessa geeft je hierin de ruimte om te praten als je hier behoefte aan hebt, maar ook vooral om gewoon te doen en ervaren door middel van oefeningen met Djen. De aspecten die ik hieruit geleerd heb neem ik mee naar lastige situaties die ik in mijn dagelijks leven ervaar. Verder vond ik het erg prettig om de workshop in een vertrouwde groep te doen. Op deze manier leer je ook van elkaars hulpvragen en feedback!
Yarelle

De workshop met Tessa en haar hond Djen heb ik als ontzettend leerzaam ervaren. Voorafgaand aan de workshop wist ik niet goed wat ik moest verwachten, maar de meerwaarde werd me al snel duidelijk. Ik heb op een veilige en fijne manier handvatten gekregen om om te gaan met mijn hulpvraag. Door oefeningen met de hond te doen, word je direct geconfronteerd met het gene wat moeilijk is. Hierdoor kan je meteen beginnen met oefenen. Tessa heeft mij hierin alle ruimte gegeven om zelf grenzen aan te geven en stuurt op een fijne manier aan!
– Willemijn

De workshop van Tessa en Djen heeft mij tot veel inzicht doen leiden. Ik kon mij eerst niet goed bedenken wat zo’n hond voor een toevoeging zal hebben dan alleen een knuffelmaatje. Door middel van oefeningen met de hond, kwam ik erachter dat de hond een veilige, leuke en creatieve manier is om aan je hulpvraag te werken. Tessa gaf je ook genoeg veiligheid om je grenzen aan te geven en wist het altijd op een leuke manier af te sluiten. Ik zie nu zeker de meerwaarde ervan om met een hond te werken aan een hulpvraag. Ik raad het iedereen aan om het eens te ervaren en dan denk ik echt dat het met meerdere sessies lukt om je doel te behalen!
– Milena

Bij Praatjes met Pootjes heb ik samen met enkele studiegenoten een workshop gehad. Voor deze workshop heb ik een hulpvraag opgesteld over iets waar ik zowel in het dagelijkse leven als professionele leven tegen aanloop. Tijdens de workshop heeft Tessa mij samen met Djen geholpen met mijn hulpvraag. Ondanks dat ik me onzeker voelde over mijn hulpvraag heeft Tessa mij doormiddel van veiligheid, rust en humor geholpen. De aanwezigheid van Djen zorgde ervoor dat ik op een veilige manier kon oefenen met mijn hulpvraag. Vanuit de workshop heb ik enkele handvaten gekregen die ik nu kan toepassen. Zowel Tessa als Djen maakte deze vorm van hulpverlening laagdrempelig en gezellig.
– Ciska