In mijn vorige blog heb ik terug gekeken naar mijn succes in het jaar 2017. Nu is het 2018 en is het tijd om een blik te werpen op de te behalen successen in 2018. Ik vind het altijd prettig om vooruit te kijken en te werken aan doelen. Zo heb ik een “succesplanner” aangeschaft, waarin ik te behalen successen voor het jaar 2018 beschreven heb. Door aan het eind van 2018 terug te kijken naar deze doelen, en gedurende het jaar hier naartoe te streven, is de kans groot dat je het jaar als een succesvol jaar kan afstrepen! De successen die ik voor mijzelf en Praatjes met Pootjes in 2018 voor ogen heb, wil ik in deze blog graag met jullie delen.
Tekst: Tessa Feer

Het eerste succes wil ik deze maand behalen, namelijk mijzelf inschrijven bij de Kamer van Koophandel en daarmee natuurlijk een KvK nummer aanvragen. Daarnaast vind ik het van belang dat ik een verzekering voor Praatjes met Pootjes af sluit, we willen natuurlijk geen problemen met eventuele klachten en aansprakelijkheid. Zodra dit binnen is zal ik mijn algemene voorwaarden en werkwijze publiceren, zodat ik transparant en professioneel te werk kan gaan. Ik ga er vanuit dat dit alles niet lang meer gaat duren, en het een haalbaar doel is om dit in februari allemaal afgerond te hebben.
Ook wil ik mijn flyer bij een aantal scholen en organisaties uit gaan delen, om zo meer naamsbekendheid te krijgen en zodat wij kunnen blijven oefenen met de kosteloze kennismakingen. Ik vind het namelijk van belang dat Djen en ik, tijdens het regelen van het administratieve gedeelte, ook ervaringen blijven opdoen met onze doelgroep.

Voor mij staat dit jaar ook in het teken van mijn kinderboek (Sofie en Saki worden vriendjes). In dit boek wil ik de sociaal emotionele ontwikkeling voor de allerkleinsten bevorderen. Dit doe ik door in het boek te beschrijven hoe een verlegen en teruggetrokken meisje, Sofie, uit haar schulp komt door het hondje Saki. Door Saki krijgt Sofie weer een lach op haar gezicht en durft zij weer contact te maken. Je zult er versteld van staan hoeveel kinderen eigenlijk moeite hebben met het maken van contact. Hierdoor spelen Sofie & Saki in op de belevingswereld van het kind en kan het kinderboek op laagdrempelige wijze de ontwikkeling bevorderen. Ik hoop dit boek rond maart uit te kunnen brengen. Met het boek zal ik een gedeelte van de opbrengst per boekje, schenken aan Shiba Rescue, zodat ik niet alleen kinderen op weg help, maar ook honden die het niet altijd even makkelijk hebben gehad. Tot slot hoop ik natuurlijk meer naamsbekendheid te krijgen door wat boekjes gratis weg te geven en gastcolleges te geven.
Ik ben namelijk al door een MBO school gevraagd om, zodra mijn boek uit is, een gastcollege te komen geven waarin ik ook mijn boek presenteer. Dit betreft namelijk een MBO opleiding in de richting van Pedagogisch Medewerker, welke met deze doelgroep komen te werken in o.a. kinderdagverblijven.

Natuurlijk ga ik ervan uit om mijn diploma tot Kindercoach bij Civas dit jaar te behalen. Naast mijn HBO diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening vind ik dit een mooie verdieping om mij specifieker te richten op het coachgedeelte. Ook hoop ik dit jaar deel te kunnen nemen aan terugkomdagen/intervisies bij Pets4Care en Dokter Snuffel en wil ik blijven trainen met Djen. Wie weet wil ik ook nog een 3-jarige deeltijdopleiding tot therapeut gaan volgen, maar hier ben ik nog niet helemaal over uit. Wat denken jullie hiervan?

Tot slot hoop ik dit jaar natuurlijk veel eigen cliënten te vinden, meer naamsbekendheid te krijgen en mijn eigen praktijk aan huis op te kunnen starten. Echter zijn dit doelen die ik zelf wat minder in de hand heb.. Maar mij er zoveel mogelijk voor inzetten, doe ik sowieso! Wel is er alvast een ontzettend goed nieuwtje voor 2018 waar ik erg blij mee ben! Namelijk dat ik door Mandy (dit was mijn docent voor de cursus Dog Assisted Interventions) van Dokter Snuffel gevraagd ben om als team vanuit Dokter Snuffel te gaan werken! Dokter Snuffel zorgt dan voor cliënten, waarbij Praatjes met Pootjes als team ingezet kan worden bij de coaching en begeleiding van diverse hulpvragen. Ook ben ik nog met wat anders bezig, wat enorm veel invloed gaat hebben op Praatjes met Pootjes en waar ik erg blij mee ben. Echter is het nog niet voor de volle 100% zeker of dit door kan gaan, waardoor ik deze informatie nog niet ga verklappen! Natuurlijk zal dit tegen die tijd terug te lezen zijn in een blog.

Al met al kijk ik met een positieve blik vooruit op het jaar 2018 en heb ik er zin in!!

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.