Aanstaande zondag (31 december 2017) is het alweer tijd om oudejaarsavond te vieren. Wat is dit jaar snel gegaan en wat was het een succesvol jaar voor mij! Aangezien we nu bijna 2018 in gaan, vond ik niks mooiers dan mijn laatste blog in 2017 te wijten aan dit voor mij geweldige jaar. In deze blog beschrijf ik in grote lijnen hoe dit jaar voor mij verlopen is en welke mijlpalen wij behaald hebben en nog willen behalen in 2018!
Tekst: Tessa Feer

Het jaar 2017 was echt mijn jaar. Dit jaar heb ik in juni mijn HBO diploma Maatschappelijk Werk en Dienstverlening behaald. Voor mij is dit een resultaat waar ik na 4 jaar ploeteren, erg trots op ben. Ik kom van het VMBO en MBO, waardoor ik echt niet wist hoe ik moest leren en wat er van mij verwacht werd. Hierdoor was voor mij vooral het eerste jaar van de opleiding erg zwaar. Dit, en dat ik mijzelf zo heb opgewerkt, maken mij enorm blij met dit diploma. Natuurlijk zorgde dit diploma er ook voornamelijk voor dat ik Praatjes met Pootjes op kon richten en met o.a. de jeugd kan werken.
Naast de blijdschap van het behalen van mijn diploma, vond ik het ook heel spannend om het werkende leven in te gaan. Ik was bang dat ik nooit werk zou kunnen vinden wat bij mijn opleiding aansloot. Misschien had ik wel helemaal geen werk kunnen vinden! Echter had ik hier ook weer geluk.. Nog voordat ik mijn diploma in ontvangst kon nemen, werd ik benadert door een aantal gemeenten en organisaties via LinkedIn. Hierbij zat ook het aanbod voor een vast contract als Leerplichtambtenaar. In deze tijd een vast contract, zonder er eerst al gewerkt te hebben, in het werkveld waar je voor opgeleid bent? Wie doet dat nou niet! Dus.. sinds september dit jaar ben ik tevens parttime werkzaam als Leerplichtambtenaar met een vast contract. Dit vind ik, naast Praatjes met Pootjes een fijne zekerheid.

Natuurlijk is 2017 ook het jaar van Praatjes met Pootjes. Dit jaar heb ik Praatjes met Pootjes namelijk opgericht en is mijn website voor het eerst online gegaan. Op 7 juni 2017 heb ik mijn eerste blog geüpload. In het begin had ik het idee dat ik vooral voor mijzelf aan het schrijven was, want volgers heb je in het begin nog niet. Inmiddels wordt mijn blog gemiddeld door 60 tot 100 mensen gelezen, wat ik voor deze specifieke doelgroep al best een prestatie vindt. Ook krijg ik elke week gemiddeld 30 nieuwe bezoekers op mijn website en heeft Praatjes met Pootjes 116 volgers op Facebook! Naast dit ben ik erg blij met alle documenten en informatie die ik door het schrijven van mijn blogs, heb opgebouwd.

Dit jaar heb ik ook de cursus Dog Assisted Interventions gevolgd, waarvoor ik deze maand mijn certificaat heb behaald. Tijdens deze cursus heb ik ons als team leren kennen en heb ik heel veel kennis en handvatten gekregen om hier professioneel mee aan de slag te gaan. Ook heeft Djen dit jaar natuurlijk haar puppycursus behaald, waarmee zij basiskennis geleerd heeft.
Het jaar 2017 staat voor mij ook in het teken van een droom die ik al heel lang had, maar eindelijk in vervulling is gegaan. Al mijn hele leven wilde ik een hond, maar heb ik het in de tussentijd vooral moeten doen met het lezen en opzoeken van alle informatie rondom honden. Dit is echt een hobby van mij geworden. In december 2016 kwam Djen natuurlijk bij ons wonen, maar de meeste tijd heb ik met Djen doorgebracht in 2017. Samen hebben wij een hoop ontwikkelingen doorgemaakt en zijn wij enorm gegroeid.

Met een spetterend 2017, staat nu 2018 voor de deur. Dit wordt een jaar
waarin een hoop gaat gebeuren! Vanaf januari starten wij met het gratis weggeven van 4 coachingssessies. Ik wil dit graag doen, om totdat Djen helemaal volwassen en stabiel is, zoveel mogelijk oefen en trainingssituaties te hebben meegemaakt. Zo kunnen wij uiteindelijk volledige kwaliteit waarborgen. Rond midden/eind 2018 hoop ik volledig aan de slag te kunnen gaan met Praatjes met Pootjes en hier ook wat brood mee op de plank te krijgen. Naast dit, hoop ik dat het gaat lukken om ongeveer in maart 2018 mijn kinderboekje te gaan publiceren en verkopen! Hier ben ik samen met een illustrator, al bijna het hele jaar druk mee bezig.  Naast dit, zal onze werkwijze, algemene voorwaarden en andere belangrijke documenten afgemaakt moeten worden en ook deze worden gepubliceerd op de website. Ook ben ik voor 2018 zelfs al gevraagd voor het geven van een gastcollege!
Wij gaan er dus vanuit dat 2018 ook een erg succesvol, interessant en gelukkig jaar zal worden! En natuurlijk,
hoop ik dit ook voor jullie:)

Voor nu wens ik jullie dan ook alvast een hele fijne jaarwisseling en een gezond, gelukkig en liefdevol 2018!

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.