Deze dagen staan natuurlijk vooral in het teken van de kerstdagen. Voor veel mensen betekent dit een gezellig, lekker en welkom samenzijn. Veel mensen worden, ondanks de kille en donkere winterdagen, daarom toch vrolijk en genieten van het moment. Zelf vind ik het heerlijk om mensen blij te maken en hou ik ervan om echt met kerst bezig te zijn. Zo heeft Djen bijvoorbeeld al een “kerstfotoshoot” moeten ondergaan, heb ik kerstpakketten uitgedeeld, staat de kerstboom hier opgetuigd, liggen er pakjes onder de boom en staan er hier overal kaarsjes aan. Aangezien dit is wat iedereen nu bezig houdt, kon ik het natuurlijk niet maken om ergens anders over te bloggen!
Tekst: Tessa Feer  

Zoals ik hierboven al kort beschreef, krijg ik zelf een positief gevoel van kerst! De sfeer in de stad, de lichtjes in de wijken en de vrolijkheid op straat vind ik heerlijk.  Daarnaast is het natuurlijk fijn om met kerst andere mensen blij te kunnen maken. Ik vind het  daarom ook erg leuk om morgenavond heerlijk te koken en een gangendiner op tafel te zetten (ja koken is ook een hobby van mij!). Dit wil ik natuurlijk niet alle drie de dagen doen, want lekker achterover zitten en heerlijk eten naar binnen schuiven is ook wel eens fijn toch? haha..

Maar wat voor mij toch ook wel heel bijzonder was deze kerst, was het weggeven van kerstpakketten. Drie vrienden van mij hebben mij namelijk het afgelopen jaar ontzettend goed geholpen met de opzet van Praatjes met Pootjes, en kerst vond ik de uitgelezen kans om ze hiervoor te bedanken! Ik heb zelf een kerstpakket samengesteld en dit naar hen verzonden. Wat waren ze blij! En wat was ik blij dat ik dit voor hen kon doen. Manon heeft Djen en mij met haar uitlaatservice ontzettend geholpen. Op de drukke werkdagen is zij degene die zich om Djen bekommerd en zorgt dat Djen gezelschap en beweging heeft. Ook heeft zij een hoop flyers en visitekaartjes van Praatjes met Pootjes uitgedeeld, wat voor mij natuurlijk heel fijn is. Max heeft mijn website opgestart, aangemaakt en mij op weg geholpen met de opzet en het bijhouden van deze website. Dit vond ik in het begin namelijk nogal lastig! Florence heeft mijn logo ontworpen, en daarmee ook het kleurenpalet en de banner van de website. Mijn visitekaartjes en flyers zijn natuurlijk ook door haar gemaakt, welke ik met enorme trots uitdeel! Bij deze nogmaals, ik ben jullie ontzettend dankbaar! Zonder jullie was ik niet gekomen waar ik nu ben..

In mijn ogen gaat kerst ook om dankbaarheid. Mijn eigen grootste kerstcadeau was eigenlijk dat ik het certificaat bij Pets4Care heb behaald. Ik ben erg dankbaar dat ik nu mijn professionaliteit kan aantonen en mijzelf in dit werkveld op de kaart kan gaan zetten. Natuurlijk ben ik ook mijn hond Djen erg dankbaar. Als zij niet zo’n ontzettende lieve, leuke en geweldige hond was geweest had ik dit nooit kunnen doen. Ook ben ik dankbaar voor ons als team, zij vult mijn professionele kwaliteiten aan en ik signaleer haar signalen op de juiste wijze.

Hiermee kom ik op het volgende, namelijk dat het belangrijk is datje allebei vanuit je eigenheid kan samenwerken. Djen hoeft van mij nooit iets te doen waar zij zich heel erg gespannen of oncomfortabel bij voelt. Maar… hier is wel een kleine uitzondering op. Namelijk een kerstfoto! Veel honden vinden pakjes niet fijn en voelen zich hier ongemakkelijk bij. Djen geeft dit signaal heel duidelijk af door te verstijven, maar niet elke hond geeft dit zelf even goed aan. Kerstpakjes zijn leuk voor de foto en het moment, maar als je hond zich hier niet prettig bij voelt, is het verstandig dit zeker niet te lang aan te laten. Bij Djen kan ik gelukkig al heel veel goedmaken met koekjes en gelukkig is dit pakje meer een soort “cape” dan echt een pakje strak om haar lichaam. Maar na de foto’s ging het pakje gewoon weer uit hoor:) Als dank, heeft daarom ook Djen een pakje onder de kerstboom liggen!

Voor nu wensen wij natuurlijk iedereen hele fijne kerstdagen met veel gezelligheid, lekker eten en vrije dagen!:) Een gelukkig nieuwjaar wens ik jullie nog niet, want dat doe ik in mijn volgende blog. Waarin ik tevens zal terugblikken op ons geweldige jaar 2017!

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.