In deze blog wil ik jullie graag wat over Djen vertellen wat ik heel bijzonder vind. De bijzondere eigenschap waar ik het over heb, zal overigens erg bruikbaar zijn tijdens het inzetten van Djen als therapiehond. Deze eigenschap heb ik haar nooit aangeleerd, maar ze heeft dit al in zich vanaf het moment dat ze bij ons kwam als kleine pup. Het  is een eigenschap die veel honden bezitten, maar in deze mate heb ik het nog nooit eerder meegemaakt.
Tekst: Tessa Feer

Op zaterdag 16 december kwam Djen bij ons wonen. Mijn geluk kon natuurlijk niet op en ik heb een week nauwelijks geslapen van enthousiasme. Eindelijk was het dan zo ver, de kleine meid waar wij zo verliefd op zijn geworden komt bij ons wonen! Zo klein als ze was leek ze zich meteen al “thuis” te voelen bij ons.  Hiernaast op de foto zie je hoe Djen met 3 weken al bij mij ligt te slapen. Wij hadden de eerste keus uit het nest, maar Djen heeft mij uitgekozen hoor! Ze had meteen al mijn hart veroverd door als kleine frummel meteen zo vertrouwd bij mij te gaan liggen.

Eindelijk mochten we haar meenemen en zal ze deel uitmaken van ons gezin. Ze is altijd al erg aanhankelijk geweest naar alles en iedereen, maar al tijdens de eerste wandelingen met haar bleek zij over een bijzondere gave te beschikken. Zij heeft namelijk de gave om mensen op te vrolijken en te laten zien dat zij het waard zijn om liefde te ontvangen. Ook al was Djen sociaal en aanhankelijk, ze bleef altijd braaf bij ons in de buurt en ging niet zomaar naar jan en alleman toe. Echter viel het ons al snel op dat zij dit wel deed op de momenten dat iemand aan het huilen was, moeilijk liep of met zijn/haar ziel onder de arm liep. Ze liep naar deze mensen toe, keek ze aan met haar puppyoogjes en gooide haar flank tegen hun been om te laten zien “heb mij lief, aai mij, je mag er zijn!”. Wij waren hier natuurlijk helemaal door ontroerd, wat is dit prachtig om te zien! En die mensen? Die zag je helemaal opbloeien!Wat vind ik dit een prachtige eigenschap van onze Djen. Deze eigenschap heeft zich in de maanden alleen maar verder ontwikkeld. Djen is nu 9 maanden en als ze nu iemand ziet waarvan zij vindt dat deze wel een portie liefde kan gebruiken, begint ze aan de riem te trekken en wil hier koste wat kost heen. Wederom gooit ze dan haar flank tegen hun been en laat zien dat ze geaaid mag worden. Dit doet ze normaal nooit, alleen bij mensen die dit ook echt kunnen gebruiken.
Zo liep ik pas geleden met haar op het station. Er liep tussen de menigte door een man die moeilijk liep en er wat onverzorgd uit zag. Deze man liep een beetje verdwaald rond op het station en kon zijn draai moeilijk vinden in de menigte en keek verdrietig. Mijn Djen had dit meteen door, ondanks de drukte op het perron. Ze trok mij naar deze man en leek hem echt te willen “troosten”. De man kreeg ineens een glimlach op zijn gezicht en knikte dankbaar naar ons. Ik kreeg hier bijna de tranen van in mijn ogen, wauw wat is dit altijd mooi om te zien!

Ik heb nog nooit een hond meegemaakt met zo’n sterk gevoelszintuig, het lijkt wel alsof ze hier een extra voelspriet voor heeft. Naast dit merk ik dat Djen een uitstekend inschattingsvermogen heeft. Als iemand geen contact met haar wil, heeft ze dit ook door en dan houdt ze afstand. Bij kleine kinderen en ouderen weet Djen bijvoorbeeld ook heel goed dat ze voorzichtig en zachtjes moet doen. Door onder andere deze eigenschappen, geloof ik heilig dat Djen een geweldige therapiehond zal worden!

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.